Оптова та роздрібна торгівля

Содержание

Силденафіл: де використовують?

Силденафіл - це лікарський препарат, який з'явився на фармацевтичному ринку порівняно недавно, але встиг завоювати величезну аудиторію чоловіків, у яких спостерігається зниження еректильної функції і, як наслідок, погіршення або неможливість проведення повноцінного статевого акту. Завдяки посиленого притоку крові до пеніса, вдається вирішити проблему недостатньої ерекції буквально за 20-30 хвилин. Напевно кожна доросла людина чув назву такого препарату, як Віагра. Вона стала першим ліками, розробленим на основі Силденафіла.

Трохи історії

Засновниками Віагри були вчені Р. Фурхотта, Л. Ігнарро і Ф. Мурад. Після 20 років вивчення впливу оксиду азоту на клітини різних тканин, вони виявили принцип роботи з силденафілом і іншими лікарськими засобами. Це відкриття було настільки важливим для медицини, що вчені отримали Нобелівську премію в 1998 році.

У 1992 році британська компанія Pfizer зазнала цитрат силденафілу в якості потенційного ліки для лікування серцевих захворювань. Через властивостей оксиду азоту вчені вважали, що Силденафіл може розслабляти кровоносні судини і захищати серце. Але надії не виправдалися. Силденафіл виявився марним для м'яза серця. Але цей засіб «працювало» в тому місці, де ніхто б не здогадався. Багато учасників зізналися, що препарат магічним чином посилював ерекцію. Завдяки цьому випадковому відкриттю, Pfizer продовжив досліджувати речовину в новому напрямку. У підсумку це змінило життя мільйонів людей. У 1998 році Силденафіл вийшов на ринок при схваленні відповідними органами США.

Фармакологічні властивості

Механізм дії Силденафіла заснований на звільнення оксиду азоту в кавернозних тілах, яке відбувається в нормальному стані перед початком і в процесі статевого акту. Оксид азоту активує гуанілатциклазу, яка запускає процеси, що ведуть до розслаблення мускулатури і підвищенню припливу крові до статевого органу.

Засіб належить до групи селективних інгібіторів цГМФ-специфічної фосфодіестерази 5 (ФДЕ5), при цьому надає периферичний вплив на ерекцію, тобто цілеспрямовано збільшує вплив оксиду азоту на кровотік. Багатьом чоловікам, яким необхідно приймати Силденафіл, здається, що, випивши одну таблетку препарату, можна отримати стійку ерекцію. Насправді, це не так, оскільки Силденафіл працює тільки при сексуальному збудженні. Випивши таблетку і сівши дивитися телевізор, ви не отримаєте ерекцію.

Фармакокінетика

Силденафіл дуже швидко адсорбується зі шлунково-кишкового тракту, досягаючи максимальних концентрацій через 30-120 хвилин. Незважаючи на невелику біодоступність, її показника (41%) досить, щоб викликати необхідний вплив. При прийомі їжі абсорбція речовини знижується. Метаболізм силденафілу відбувається за участю мікросомальних ізоферментів печінки. Метаболіти мають активність 50% від активності вихідної речовини. Препарат має період напіввиведення до 5 годин, основний шлях екскреції - кал і сеча.

Показання до застосування і спосіб прийому

Терапія проблем з повноцінною ерекцією під час статевого акту, тобто неможливість досягати і підтримувати ерекцію навіть при сексуальному збудженні. Силденафіл випускається в таблетках різних дозувань (25, 50, 100 мг).

Для повноцінного ефекту препарат потрібно прийняти за годину до планованого статевого акту. Рекомендується починати прийом з дози 50 мг. Залежно від того, як буде розвиватися терапевтичний ефект, можна зменшувати (до 25 мг) або збільшувати (до 100 мг) дозу. Перевищувати разову дозу в 100 мг не слід, інакше є великий ризик розвитку побічних ефектів. 100 мг є максимальною добовою дозою. Час прийому та вживання їжі не має значення, але слід пам'ятати, що прийом препарату після їжі може віддалити початок дії Силденафіла. Особам похилого віку не потрібно будь-якої корекції дозування.

Протипоказання і побічні ефекти

З урахуванням впливу на кровотік Силденафіл має ряд протипоказань, зокрема:

  • підвищена чутливість до силденафілу або до будь-якого з компонентів лікарського засобу;
  • застосування нітратів різних форм, оскільки Силденафіл потенціює їх дію і здатний підсилювати побічні ефекти;
  • стану, в разі яких небажана статева активність (серцево-судинна недостатність, стенокардія);
  • порушення або повна втрата зору внаслідок ішемічної нейропатії зорового нерва;
  • важкі порушення працездатності печінки;
  • артеріальна гіпотензія;
  • перенесені в минулому інсульти або інфаркти.

До побічних дій препарату слід віднести:

  • зниження артеріального тиску;
  • порушення діяльності серцево-судинної системи (шлуночкова аритмія, інфаркт, міокарда, цереброваскулярні крововиливи);
  • неврологічні розлади (запаморочення, головний біль);
  • розлади зору та зору;
  • можливість розвитку кровотеч.

Описані побічні ефекти зустрічаються вкрай рідко, тому препарат використовується часто чоловіками різних вікових груп.

Препарати на основі Силденафіла

Сьогодні на ринку присутня безліч препаратів на основі Силденафіла. До найпопулярніших відносяться:

  • Віагра від бренду Пфайзер - препарат, з якого почалася історія Силденафіла;
  • Віагра - дженерик від відомих індійських фармацевтичних компаній, який має належні ефектами і доступною ціною;
  • Камагра - новинка на ринку, яка не тільки має низьку вартість, але і випускається в різних формах, наприклад, у вигляді гелю для сублінгвального застосування.

Що вибрати, вирішувати виключно вам. Всі препарати працюють і довели свою ефективність.

Коментарі: 0

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *