Оптова та роздрібна торгівля

Продовження роду для кожної людини залишається однією з найважливіших задач. З цієї причини не дивно, що для чоловіків неможливість залишити потомство стає серйозною психологічною травмою. Навіть з урахуванням сучасних досягнень медицини, які допомагають боротися з безпліддям з високою ефективністю, необхідно прикладати чимало зусиль, щоб зберегти свою репродуктивну функцію в первісному стані. Багато в чому її робота залежить від того, в якому вигляді знаходяться статеві клітини. Якщо кількість сперматозоїдів падає, їх рухливість сповільнюється, а серед них з'являється чимало мертвих клітин, то це може привести до найсерйозніших наслідків.

Що потрібно пам'ятати про чоловічу репродуктивну систему?

Серед найважливіших функцій, які виконує організм чоловіка, обов'язково можна зустріти і репродуктивну. Про це говорить уролог-андролог Михайло Корякін, який є доктором медичних наук. На його думку, зниження ефективності репродуктивної функції говорить про розлад в роботі всього організму. У науковому співтоваристві навіть існує точка зору, згідно з якою аналіз еякуляту повинен стати обов'язковим нарівні з аналізом крові, що дозволить точніше встановити поточний стан організму.

У ВООЗ також розробили певні стандарти, яким повинна відповідати сперма. Згідно з цими нормами, в еякуляті має перебувати певну кількість сперматозоїдів, яким властива висока рухливість і особливості будови. Невелика кількість аномалій цілком допустимо, але їх число не повинно перевищувати граничні значення. Якщо один або кілька показників, яким повинна відповідати сперма, перевищені, то насіннєва рідина не дозволить середньостатистичної жінки завагітніти після вдалого статевого акту.

У той же час тут потрібно враховувати такий момент, як фертильність партнерки. У деяких жінок фертильність підвищена, що дозволяє досягти бажаного результату навіть при зниженій активності сперматозоїдів чоловіка. Чоловіча репродуктивна функція потребує правильного обстеженні, на підставі якого можна встановити її поточний стан. Для цього проводять спермограмму, яку можуть запропонувати пройти численні медичні лабораторії. До їхнього вибору варто ставитися уважно, так як дослідження насінної рідини з'явилося не так давно і деякі лабораторії ще не володіють необхідним досвідом, щоб грамотно проводити тести.

Шкідливий вплив накладає ряд негативних ефектів на сперматозоїди. З цієї причини головну причину, яка призводить до чоловічого безпліддя, часто буває важко встановити. До знищення сперматозоїдів або погіршення їх якості можуть призвести не тільки інфекції, але і деякі фактори, які виглядають на перший погляд необразливо.

Які фактори знижують здатність чоловіка залишити потомство?

Що таке репродуктивна функція? Це можливість чоловіка до запліднення жіночої яйцеклітини за допомогою сперми, переданої під час статевого акту. На ефективність даної функції впливають різноманітні речовини, з якими людина стикається у своєму повсякденному житті. В їх число входять фталати і бісфенол, які містяться в пластикових пляшках. Дані компоненти відрізняються тим, що за своєю структурою вони багато в чому схожі з жіночим статевим гормоном.

Висока концентрація естрогену призводить до того, що ймовірність стати щасливим батьком для чоловіка різко скорочується. Якщо жінка вживає велику кількість води з пластикової тари вже після вагітності, то це може підвищити ймовірність розвитку проблем зі статевою системою. У хлопчиків можуть відбуватися:

  • зниження концентрації і активності сперматозоїдів;
  • патології простати;
  • атрофія яєчок.

До якого висновку слід прийти? Краще користуватися напоями або соками, які містяться в більш підходящої тарі, наприклад, скляних пляшках.

Шкідливими для еякуляту виявляються і заходи, які зазвичай відносять до позитивних для всього організму. Наприклад, до погіршення якості сперми можуть призводити регулярні поїздки на велосипеді. Як відзначають фахівці з університету Бостона, США, кількість безплідних чоловіків серед велосипедистів становить приблизно 40 відсотків. Йдеться про завзятих любителів подібних прогулянок, які проводять на велосипеді більше 5 годин на тиждень.

Це можна пояснити тим, що під час поїздки статеві органи перебувають у скрутному становищі, що призводить до тиску на кровоносні судини. Результатом стає погіршення живильної функції яєчок, що тягне за собою різноманітні проблеми. Як виправити ситуацію? Велосипедистам слід скористатися спеціальним сидінням, в якому передбачено отвір для геніталій. Також можна скоротити тривалість щоденних поїздок. 40 хвилин поїздок на велосипеді в добу - максимальна межа, при якому у чоловіка не збільшуються шанси розвитку безпліддя.

Як зберегти чоловічу репродуктивну функцію?

На якість насінної рідини багато в чому впливає температура яєчок. Будь перегрівання призводить до різкого погіршення стану сперми. З цієї причини для сперматозоїдів не підходить гаряча ванна, сауна або відвідування парильні. Висока температура здатна зробити сперматозоїди менш рухливими. Нові клітини в яєчках, які зазнали перегріву, що не продукуються зовсім. Після сауни рівень синтезу сперматозоїдів досягає попередніх значень лише через 5 тижнів. Навіть якщо чоловік просто працює або розважається з ноутбуком на колінах, це також призводить до нагрівання статевих органів за допомогою передачі тепла від корпусу.

Які ще чинники потрібно враховувати при бажанні зберегти свою репродуктивну функцію? На здоров'я статевої системи впливає електромагнітне випромінювання, генерацією якого займаються ноутбуки, планшети або смартфони. З цієї причини, наприклад, варто відмовитися від носіння телефону в кишені. У далекобійників, які годинами сидять в одній позі, часто дуже незручною, також відбувається перегрів статевих залоз. З цієї причини при регулярних поїздках рекомендується робити якомога більше зупинок для короткої розминки.

На думку вчених з Гарварду, чоловікам слід відмовитися від тривалого перегляду ТБ. Дослідження стосувалося зміни, які відбуваються в еякуляті після тривалого сидіння перед телевізором. У ньому взяли участь сотні чоловіків у віці 18-22 роки. Експеримент показав, що знаходження перед телевізором більше 20 годин на тиждень призводить до зниження кількості сперматозоїдів в еякуляті майже на половину - на 44 відсотки. Причина полягає не в небезпечному випромінюванні, а нерухомому положенні.

Щоб усунути перші прояви проблем зі статевою системою, достатньо буде скористатися спеціальними препаратами, які кожен чоловік може придбати на нашому сайті. У каталозі представлені тільки перевірені часом медикаменти для потенції від відомих виробників. Ціни на препарати роблять їх покупку на сайті раціональним рішенням.

  • 06.09.2021
  • Коментарі: 0
Коментарі: 0

Немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *